The Ancient Woods

The Ancient Woods is een poëtische en atypische natuurfilm over de verschillende inwoners van een oerbos, zowel in de lucht als op de grond en onder water.

Er is geen commentaarstem, alleen het ongelooflijk rijke, bijna tastbare geluid van het bos en de magische situaties die daar in uitzonderlijke beelden zijn vastgelegd. De kijker zal zich soms afvragen wat hij ziet – een paringsritueel of de aanzet tot een gevecht? Het gebrek aan duiding geeft vooral ruimte om vrij te associëren of puur te ervaren. Zonder voice-over die voortdurend je gedachten en observaties in de weg zit (sorry, David Attenborough!).

Ingetogen

Er wordt geduldig op allerlei dieren ingezoomd. Zo wordt in sneeuw die langzaam smelt een insect zichtbaar dat voorzichtig begint te bewegen en, steeds ongeduriger, wacht tot alle pootjes vrij zijn voordat het kan wegvliegen. De soms grootse, soms ingetogen portretjes zijn heel precies gefilmd, ’s nachts en overdag. Toch lijkt tijd er in dit bijzondere voorbeeld van slow cinema niet toe te doen.

Naar boven